Volg ons

Samenwerking PIKOH – Michèle Stappers

Michèle Stappers
 
GLO’ART Lanaken
 
Als graficus van Art & Graphics studio, opgericht 30 jaar geleden en als leerkracht beeldende vorming in PHIKO te Hasselt, ben ik vereerd om deel uit te mogen maken van de vriendenkring van GLO’ART.
 
Ik kwam voor het eerste in aanraking met de naam GLO’ART in 2019, via het nieuws op TV Limburg. 
De beelden die ik zag waren adembenemend, 1600 kunstwerken van 300 kunstenaars uit 64 verschillende landen die hier hun werk konden presenteren. Zoveel artistieke talenten in een groot kunst bos.
 
Mijn collega Lieve Hoffbauer en ik wilden graag GLO’ART bezoeken en troffen als eerste Zoë Schoonbrood aan. Het was een enorme weerzien met Zoë, een van onze oud-leerlingen. Ze heeft bij ons beeldende vorming gevolgd bij  PIKOH en is nu  Art director bij GLO’ART, wat een verrassing! 
 
We kregen dadelijk een persoonlijke rondleiding van Zoë, met de golfkar. Je voelde onmiddellijk een grote appreciatie van heel veel kunstenaars die hier de kans kregen om door te groeien, met zeer veel verschillende ideeën, toepassingen en mogelijkheden. 
 
Het is een kroon die elke kunstenaar kan dragen om zijn/haar eigen werk hier te presenteren.

Alles kan en niets moet, maar wel op een artistieke geslaagde manier! Chapeau aan Zoë en collega’s om dit zo te verwezenlijken.

 
Dit gaf ons het gevoel iets mee te doen voor ónze leerlingen met hún artistieke talenten.
Wij hebben Zoë uitgenodigd om als jurylid aanwezig te zijn voor onze leerlingen van het laatste jaar beeldende vorming in PIKOH tijdens hun geïntegreerde proef. Het klikte onmiddellijk met Zoë, die op haar beurt ons wilde opnemen in het ‘iNbetweeN’-verhaal. 
Een expo bij GLO’ART waar niet enkel onze leerlingen van het 6de humaniora kunst BV PIKOH mochten tentoonstellen, maar ook een selectie van oud-leerlingen die hun talenten mochten aanbieden, o.a. ook van PXL MAD Hasselt, met één van hun master of bachelor projecten.
 
Bij de eerste iNbetweeN expo werden een 5-tal leerlingen van Beeldende Vorming geselecteerd en een 12 tal master afgestudeerde van PXL MAD die fier waren om hier te mogen exposeren met hun eindwerken samen met de reeds gekende kunstenaars.
Na een verdere uitwerking hebben Zoë en ik van alle leerlingen één werk geselecteerd. 12 artiesten van de Beeldende vorming. 
Mijn collega Lieve en ik zijn enorm tevreden met dit resultaat en kijken weer uit naar de volgende samenwerking van de iNbetweeN expo. 
 
Wat nu nu nog leuker is is dat onze artiesten met een kleine ‘a’ zich zelfs tussen grotere namen mogen presenteren, wat weer de nadruk legt op het humanistisch aspect van GLO’ART.
 
Laten we samen genieten van ‘iNbetweeN identities’ !

Want GLO’ART is een plek waar ieder zijn eigen identiteit kan weerspiegelen, een verademing voor elke kunstenaar!
 
 
Hartelijk dank aan allen die hieraan meewerken en de kans geven aan onze startende kunstenaars!

 

 
Michèle Stappers

Kunstwerken leerlingen pikoh - inbetween identities

Fien Buyse
Anneleen Jorissen
Missy May Cooper
Natthawara Maes
Staf Frans
Heavenly Deckers
Liene Willems
Yara Vaneerdewegh
Preben Nilis
Cart
  • No products in the cart.
This site is registered on wpml.org as a development site.