Volg ons

MEESTERVERVALSER GEERT JAN JANSEN

Van 11 maart tot 19 maart (tijdens TEFAF Maastricht) is Meestervervalser Geert Jan Jansen te gast met een tentoonstelling van zijn opmerkelijke en spraakmakend oeuvre “in de stijl van”.

Zijn unieke schildertalent leidde twintig jaar lang menig kunstkenner om de tuin toen hij “authentieke” werken van o.a. Picasso, Chagall,  Klimt, Picasso, Banksy,  Appel, van Dongen, de Lempicka,  Warhol, Renoir en Matisse maar ook oude meesters als Rembrandt schilderde,  tekende, én verkocht. Hij werd echter ontmaskerd en moest zijn reproductie-activiteiten staken. Sindsdien schildert hij onder eigen naam, maar nog steeds met de meesterlijke hand van alle kunstgrootheden door de eeuwen heen!

Tijdens  zijn verblijf in het huis van bewaring in het Franse Orléans schreef hij een boek, getiteld “Magenta: avonturen van een meestervervalser” dat sinds de eerste uitgave in 1998 enkele herdrukken beleefde. Met vaart en humor neemt Geert Jan Jansen de lezer mee in de turbulentie van zijn bestaan als kunsthandelaar en galeriehouder die gespecialiseerd was in de verkoop van zijn eigen meesterlijke vervalsingen. Soms is bedrog mooier dan de waarheid weten!

De wereld van kunst wordt door kunstenaars als Geert Jan Jansen een stuk toegankelijker, met een knipoog en een glimlach, echter altijd met respect voor het vak, het ambacht en de kwaliteit van een kunstwerk! Zijn verhaal is dan ook een bijzonder verhaal, net zoals het verhaal achter GLO‘ART dat vanuit een spontaan idee tot een uniek kunstcentrum in Europa uitgroeide.

Het is dan ook absoluut een must om deze tentoonstelling van Geert Jan Jansen te bezoeken.
Dit in de unieke ambiance van het GL
O’ART kunstdomein waar ook de permanente collectie van ruim 300 internationale jonge kunstenaars te bewonderen zijn. 

Bezoek deze EXPO van 11 t/m 19 maart bij GLO’ART & GALLERY 46

GLO’ART 
Van Kerckemstraat 24/2 Lanaken
Maandag t/m vrijdag & zondag 12:00 – 17:00

GALLERY 46
Pieterstraat 46 Maastricht
Maandag t/m zondag 13:00 – 20:00

 

Cart
  • No products in the cart.
This site is registered on wpml.org as a development site.