Volg ons

FIFA & UNICEF

Voetballegendes als Cruijff, Figo, Maradona, Pelé en Zidane zijn in Lanaken vereeuwigd door tien internationale kunstenaars. Het resultaat is te zien op een expo in Qatar tijdens het WK én vanaf nu ook bij GLO’ART in Lanaken. Alle originele werken worden geveild ten bate van UNICEF.

 

Wekenlang zijn enkele uitverkoren kunstenaars uit Italië, Nederland, Noord-Macedonië, Roemenië, Servië, Spanje, Argentinië en Zuid-Afrika in de ateliers van GLO’ART bezig geweest aan een heus project.
Voor de meeste kunstenaars was het een groots weerzien sinds ze al eerder een residentie genoten bij GLO’ART. Op verzoek van curator Zoë Schoonbrood reisden zij opnieuw af naar Limburg om daar deel te nemen aan een bijzonder internationaal project. De opdracht daarvoor kwam van de Legend World Cup, een voetbaltoernooi voor oud-profvoetballers, die nog actief zijn, dat begin 2023 gehouden wordt in het Midden-Oosten. Mede namens de FIFA wilde zij een goed doel koppelen aan het toernooi. GLO’ART werd uitgekozen aangezien zij de ervaring hebben in residenties met internationale kunstenaars. De gemaakte kunstwerken zullen worden geveild en de opbrengst hiervan gaat naar UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties.

 

Bezoek deze EXPO van 1 december t/m 18 december 
Maandag t/m vrijdag & zondag 12:00 – 17:00 @ GLO’ART

 

Ontdek de uitgekozen kunstenaars en hun werken

Cart
  • No products in the cart.
This site is registered on wpml.org as a development site.