Sahel
Sahel
Volg ons

GLO'ART

Verkoop kunstcollectie Willy Gilissen

De uitgebreide kunstcollectie van Willy Gilissen wordt verkocht. Een jaar na het overlijden van de eigenaar van GLO’ART heeft zijn echtgenote Madeleine Adams met pijn in het hart besloten om het internationale kunstcentrum te beëindigen. De afgelopen maanden is gezocht naar een oplossing om het park voor publiek open te houden maar helaas is er geen opvolging voor Willy. Ook de mogelijkheid om op kleinere basis door te gaan bleek geen optie. Door deze omstandigheden is besloten om het voortbestaan van GLO’ART af te sluiten. 

Hiermee komt er een einde aan een uniek kunstcentrum in de regio Lanaken en zelfs ver daar buiten. Maastrichtenaar Willy Gilissen verwezenlijkte in Neerharen zijn grote droom. De onvermoeibare visionair, perfectionist en mecenas creëerde een bijzonder project  op een meer dan drie hectare groot bosrijk park waar kunstenaars uit de hele wereld de kans kregen om in de ateliers aan hun creaties te werken. Op uitnodiging van kunstliefhebber Gilissen kwamen in tien jaar tijd uiteindelijk meer dan 350 getalenteerde mannen en vrouwen naar het instituut. Ondertussen bouwde Willy Gilissen gestaag aan een kunstpark met wandelpaden en zachte muziek tussen vijvers en watervallen met sfeervolle verlichting. Het waterpaviljoen in het hart van het park werd het bruisende decor van bijzondere exposities en evenementen waarbij Willy telkens het stralend middelpunt was, de bezieling van alles. Willy heeft de meest ongelooflijke ideeën verwezenlijkt. Hij heeft er al zijn onuitputtelijke energie in gestoken om hier iets moois neer te zetten. Het is verdrietig dat Willy door zijn gezondheidsproblemen niet nog een tijdje heeft kunnen genieten van zijn project. Hij beleefde op deze plek immers zo veel mooie momenten.

Willy overleed 11 april 2023 op 84-jarige leeftijd in het jaar dat GLO’ART ook zijn tienjarig bestaan vierde. De uitgebreide collectie van ruim 1200 schilderijen, beelden en  foto’s wordt op 13, 14, 15 en 16 juni verkocht aan aantrekkelijke prijzen. Op deze data is het park geopend vanaf 13.00 uur tot 21.00 uur. Op dit moment is GLO’ART gesloten voor publiek maar het park blijft in handen van de familie. GLO’ART hoopt dat alle objecten een mooie bestemming krijgen.

Cart
  • No products in the cart.
This site is registered on wpml.org as a development site.