Volg ons

Art Talk NFT – Studio Tjep

Art talk by Frank Tjepkema owner of Studio Tjep.

Logos NFT collectie en meer

Zijn merken de nieuwe religie? In 2001 ontwierp Frank Tjepkema een sieraad bestaande uit 100 vergulde wereldberoemde logo’s in de vorm van een kruis. Hij noemde het Bling Bling en het is tot nu toe het meest gemerkte object ter wereld. Vorig jaar, om het 20-jarig jubileum te herdenken, heeft hij Bling Bling bijgewerkt door 60 zorgvuldig samengestelde logo’s toe te voegen die relevant zijn voor recente ontwikkelingen, met name de dotcom-revolutie. Om de twijfelachtige kant van merken en globalisme, hun impact op onze planeet, te onderstrepen, komt Bling Bling 2021 ook in een zwarte versie om olie te symboliseren. Bling Bling vertelt het verhaal van globalisme en consumentisme opgeblazen tot religieuze proporties. De centrale achterliggende vraag van Bling Bling is: zijn grote bedrijven niet de hedendaagse versie van de toren van Babylon? En is ecologie niet de gemeenschappelijke taal die zij en wij niet spreken?

Hij creëerde Logos, een digitaal dominant economisch systeem, zonder radicale veranderingen. Met trots lanceerde hij de Logos NFT-collectie. Frank

Art Talk @ GLO’ART 01/10 15h

Frank Tjepkema (geboren in 1970) is een Nederlandse ontwerper gevestigd in Amsterdam. Hij werkt in interieurdesign, architectuur, productdesign en sieraden.

Na op te groeien in Genève, Brussel en New York vestigde Frank Tjepkema zich in Nederland, waar hij in 1996 cum laude afstudeerde aan de Design Academy in Eindhoven en in 1998 een MA-graad behaalde aan het Sanberg Instituut in Amsterdam. Franks afstudeerproject over kunstmatige natuur trok meteen de aandacht en werd geselecteerd voor de Droog Design-collectie. Zijn relatie met Droog leidde tot een opeenvolging van opmerkelijke projecten zoals de Do Break in 2000, de bekroonde British Airways Executive Lounge op Heathrow in 2004 en de Chair of Textures gepresenteerd tijdens Art Basel Miami Beach 2006 (een Droog-project in samenwerking met galerie Friedman Benda).

Frank startteTjep. in 2001. Naast het leiden van de ontwerpstudio provoceert Frank Tjepkema wereldwijd publiek met zijn kunst- en tentoonstellingsstukken, zoals de Recession Chair, Bling Bling en Oogst. Het werk van Frank is te vinden in ‘s werelds meest invloedrijke galerieën, waaronder Tajan in Parijs, Droog in Amsterdam, en in grote designtentoonstellingen zoals het Museum für Kunst und Gewerbe in Hamburg, het Centre Pompidou in Parijs, de Cooper Hewitt en het Museum of Art en ontwerp in New York. “Ik probeer een oeuvre te creëren dat de hedendaagse samenleving weerspiegelt, de tijd waarin we leven. Deze stukken kunnen een zekere ironie hebben, maar zijn gemaakt met liefde voor het onderwerp. Mijn meer geëngageerde en artistieke benadering van design is terug te vinden in galerijstukken en in de Tjep.collection. Tjep.studio is gericht op het werken met een breed scala aan klanten om uitstekende ontwerpprojecten te creëren die doordrenkt zijn met Tjep. ziel.”

Cart
  • No products in the cart.
This site is registered on wpml.org as a development site.