JURY DETAILS

Prof. JUHANI JARVINEN

Finland

Geboren in Finland.

Juhani Järvinen is afgestudeerd aan de Finse Academie voor Schone Kunsten, afdeling schilderen en prentkunst. Heeft deelgenomen aan tentoonstellingen in Finland, Zweden, Estland, Rusland, Amerika, Zuid-Korea, Duitsland, Portugal, Groot-Brittannië, Kroatië, Litouwen en Italië. Werkt in openbare en privécollecties in Finland en in het buitenland.

Hij was rector van Imatra Arts School 1994-1998, decaan van cultuur 1998-2010 en   professor 2010 -2016 aan de Saimaa University of Applied Sciences.

Sinds 2009 is hij lid van de Master's Thesis Commission in Technology and Design University of St.Petersburg, werkte hij met Master´s Thesis aan de Finse Academie voor Schone Kunsten en de universiteit van Aalto. Is voorzitter geweest van de internationale jury in Novosibirsk Graphic Art Bienniale 2012 en Finse curator 2018, Rusland. Is Fins jurylid geweest in de Baltische landen Grafische bienniale in Kaliningrad 2011, 2013 en 2015. Heeft bijvoorbeeld seminare presentaties en lezingen gehad: Staatsuniversiteit van St. Petersburg, Tartu Kunstacademie, Universiteit van Granada, St. Petersburg Academie voor Schone Kunsten Arts, Nationale Academie van Bulgarije, South Ural University, Palermo Art Academy. Ekaterinburg Academie voor Hedendaagse Kunst, Nizhny Tagil Museum voor Schone Kunsten, Chelyabinsk Regioon Art Museum, Pärnu Contemporary Art Museum ....

Hij is lid van de kunstenaarsvereniging van de Finse kunstenaar, Arsnova en Jyväskylä. Is voorzitter geweest van de South-Karelian Artist´s Union 2010-2014. Hij is erelid aan de West Geogian University, VS, was lid van de stuurgroep European Fine Art Forum 2010-2014, werkte in het ministerie van Eduation, was curator van vele tentoonstellingen in Finland en in het buitenland.

 

Ga terug

Copyright     2020. Alle rechten voorbehouden.

De Gloart-website maakt gebruik van cookies, Google Analytics & Google-lettertypen voor optimale weergave.

PRIVACY POLICY IMPRINT