EXPO World Legends Cup & FIFA – Kunstenaars
DARKO ZAREVSKI - Noord Macedonië

Zijn kunstwerken hebben een kritische kijk op sociale, politieke en culturele kwesties, vaak verwijzend naar kunstgeschiedenis, populaire cultuur en subcultuur. Zijn werk onderzoekt de wisselende relaties tussen populaire cultuur, psychologie en beeldende kunst, waarbij hij de menselijke moraliteit en de relativiteit van dezelfde moraal opnieuw kalibreert.


DAVIDE LEOPIZZI - ITALië

Het werk van Davide Leopizzi gaat over mythen, hun waarden en hun machtsvallen.
De stilistische aspecten van zijn kunst zijn geïnspireerd door de artistieke synthese van de grote mediterrane politieke en spirituele instellingen, van het neolithicum tot de renaissance, waarbij hij de modulaire en plechtige composities overneemt waarmee hij de kritiekpunten van het idealisme benadrukt.
De iconische beelden zijn hervormd voor concepten die bedoeld zijn voor hedendaagse samenlevingen. Zijn visioenen zitten inderdaad vol iconologieën, typisch voor de popcultuur en street art.
Zijn werk vertegenwoordigt kunst en design, uitgaande van de fundamentele basis van het tekenen. Het wordt gegenereerd, vermenigvuldigd en opnieuw samengesteld door het gebruik van grafische technieken, acryl en olieverf. Hij presenteert sculpturen en installatiekunst, vaak met de actieve betrokkenheid van de kijker en de wens om het geweten te openen voor de mogelijkheid van een nieuw perceptueel universum.


Emmanuel Lafont - ARGENTinië

Als iemand aan Emmanuel Lafont vraagt wanneer hij leerde tekenen, antwoordt hij altijd dat we allemaal van jongs af aan tekenen. We leren het alleen af en stoppen ermee als we volwassen zijn.
Hij tekent omdat hij zich beter uitdrukt in tekeningen dan in woorden. Emmanuel vertelt over wat hem zorgen baart en fascineert: herinneringen, rituelen, mysteries, het verstrijken van de tijd, de verborgen orde der dingen, de behoefte om te blijven en sporen achter te laten.
Hij heeft er altijd van genoten om naar elke alledaagse scène te kijken en tussen zoveel ‘normaliteit’ een detail te vinden dat uniek is en dat onopgemerkt zou blijven als het niet was ontdekt: de verloren blik van een man die in het park zit, de nerveuze beweging van de pink van een vrouw die met hem in de bus reist, of een vergeten foto in een kartonnen doos.


Ljubica Denkovic - Servië

Ljubica Denkovic is een beeldend kunstenaar gespecialiseerd in fotografie en art direction. Op basis van haar achtergrond in schilderstudies combineert Denkovic’s praktijk verschillende richtingen in de fotografie met een interesse in hedendaagse expressie, om een unieke esthetische ruimte te creëren waar het conceptuele het visuele ontmoet. Haar beeldtaal en sterk kleurenpalet variëren van studioportretten tot straatfotografie en nachtexperimenteel werk. Naast fotografie speelt ze met esthetische categorieën en prikkelt ze nieuwe zintuigen door middel van video, animatie en grafisch ontwerp.


Nadejda Lungu - Romenië

Nadejda’s werk is geen kritiek op het heden, ze is slechts een toeschouwer. Het onderwerp van haar werken is in de eerste plaats de natuur en het meest spectaculaire natuurverschijnsel is natuurlijk de mens. Haar portretten omarmen de banaliteit en de grootsheid van het leven. Elk personage leeft zijn eigen verhaal en herkent alleen zijn eigen waarheid. Aan Nadejda de taak om een glimp op te vangen van dat persoonlijke inzicht. Voor haar houdt kunst haar in het heden, perfect bewust van wat er om haar heen gebeurt.


PABLO CARO REVIDIEGO - SPAnje

Illustrator en kunstenaar uit pure beroepsverplichting, Pablo werd geboren in een zonnige maand mei 1987 en onderhield een intense relatie met kunst in zijn jeugd en adolescentie, evenals met de natuur, vogels en de Andalusische populaire cultuur. Dit alles zal hem als maker beïnvloeden en zal hem inspireren in zijn narratieve verhandeling.
Net als de hoofdrolspelers van een fabel lijken de personages die Pablo tekent verre verhalen te vertellen over verzonnen werelden, in een constante strijd tussen fantasie en werkelijkheid. Van een afstand weerspiegelt hij een kortstondig vertrekpunt voor alles wat de beweging als innerlijke strijd verbeeldt. De sprong in het niets, het actieve geheugen en de overbescherming van wat men heeft en niet wil verliezen, vormen de motor om zijn eigen visie op het alledaagse te ontwikkelen.


Miriam Vleugels - Nederland

Miriam Vleugels is een 54-jarige kunstenaar. Ze woont en werkt in haar loft in Kerkrade op het platteland in de provincie Limburg in Nederland. Ze deed ervaring op als schilder en houdt ervan om sculpturen te maken en teksten en teksten te schrijven. Miriam heeft diverse (solo)exposities gehad in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.
Haar wens om zichzelf te creëren en uit te drukken in schilderen, beeldhouwen en schrijven is haar diepste verlangen. Ze is erg dankbaar dat ze altijd een publiek heeft dat misschien vergeet wat ze zei, maar hopelijk nooit zal vergeten hoe haar kunst hen deed voelen.


Robyn Pretorius - zuid-afrika

De figuratieve kunstwerken van Robyn Pretorius verkennen culturele nuances en verhalen vertellen door middel van portretten. Het doel van haar werk is om een viering van culturele diversiteit over te brengen binnen de context van verschillende subculturen en het is een uitdrukking van texturen uit hun natuurlijke omgeving. Robyn wordt geïnspireerd door de persoonlijkheden en de belangrijke momenten van haar ontmoetingen. In haar creatieve proces gebruikt ze fotografie, experimenten met gemengde media en realistisch portretschilderen om een authentieke visuele interpretatie van het onderwerp vast te leggen. Centraal in haar proces staat de gedetailleerde weergave van de menselijke vorm in acryl- of olieverf. Robyns huidige collectie kunstwerken wordt gedreven door de wens om het bestaan van diverse identiteiten vast te leggen door middel van een geglobaliseerd perspectief in combinatie met markeringen en symboliek.


Stefan Doru Moscu - Romenië

Stefan Doru Moscu is een beeldend kunstenaar, geboren in 1982, woont en werkt in Brasov, Roemenië. Hij behaalde een B.A. in Kunst en Restauratie van de Staatsuniversiteit van Sibiu, Roemenië, en werkt met zowel schilderkunst als beeldhouwkunst. Stefans surrealistische schilderijen onderzoeken de transformatie van de samenleving van het verleden naar het heden. Hij haalt inspiratie uit vervallen voorwerpen, oude foto’s, popcultuur en kunstgeschiedenis om een kritische kijk te geven op verschillende sociale, politieke en culturele kwesties. Zijn werken worden gekenmerkt door een donkerder kleurenpalet en verduisterde figuren, waardoor zijn composities een meer sombere sfeer krijgen.

