Volg ons

EXPO iNbetweeN ideNtities 10/09 – 16/10

De jaarlijkse tentoonstelling ‘iNbetweeN’’ van GLO’ART voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Cultuur in Neerharen (Lanaken), zal dit jaar onder de noemer iNbetweeN Identities van 10 september tot en met 16 oktober plaatsvinden. De tentoonstelling iNbetweeN Identities, reflecteert op thema’s die spelen in de stedelijke en grootstedelijke cultuur. 

Naar aanleiding van thema’s zoals verbinding, geloof, cultuur, gender, welzijn en identiteit willen wij reflecteren op de ingenomen posities van de deelnemende kunstenaars.

 

Chequita Nahar (gastcurator) en Zoë Schoonbrood (art director) hebben enkele kunstenaars uitgenodigd, die zich met hun werk verhouden tot deze thema’s en hiermee een relevante plek in het werkveld innemen. 

Zo laat David Bade met het project David Bade tekent Heerlen onder de tafel, de verschillende communities en individuen zien, die woonachtig zijn in Heerlen en maakt daarmee de rijkdom en diversiteit van de stad zichtbaar. Fabrice Hermans maakt de verschillende ‘bodies’ zichtbaar, ontleed uit carrosserieën. 

Naast reeds gerenommeerde kunstenaars toont de tentoonstelling ook het werk van een aantal talentvolle studenten van de Provinciale kunsthumaniora PIKOH en net afgestudeerden studenten van PXL Hasselt. 
Ook werden enkele  Beeldende Kunst Master studenten uit Nederland en Duitsland uitgekozen die binnen het thema van de tentoonstelling werken of zich hierdoor laten inspireren. 

 

Deze tweede editie van iNbetweeN Identities, is de aanvang van een nieuwe richting die het kunstcentrum wil inzetten om de rol die zij binnen het Kunstenveld willen innemen in het Zuiden vorm te geven.

Daarom zal gelijktijdig met de tentoonstelling in Neerharen (Lanaken) de Open Art Space in Maastricht van start gaan in de Pieterstraat. De Open Art Space zal van 12 september tot en met 13 november een programma presenteren van tentoonstellingen, talks, workshops, projecten en educatieve activiteiten.

 

 

Cart
  • No products in the cart.
This site is registered on wpml.org as a development site.